Nieuw bij Jazzpresso: Jan de Haas Vibes Quartet

Jan de Haas Vibes QuartetDit kwartet brengt zowel eigen composities van Jan de Haas en de bandleden, als ook standards van Coltrane tot Jobim. Jan arrangeert, dirigeert en speelt vibes in een uniek samenspel met pianist Ivan Paduart.  Lyrisch en virtuoos. Ondersteund door een legendarische ritmesectie : Sal La Rocca en Mimi Verderame.  Deze masters van de Belgische jazz klinken (h)echt, met mooie harmonieën en een homogene klankkleur. Van Cool tot Latin,  steeds in een eigenzinnige de Haas vibes versie.

“Je tijd nemen heeft echter ook z’n voordelen. Dat bewijst Jan met dit nieuwe meesterwerk “Dreams Ago”. Een evenwichtige plaat die intelligente eigen composities afwisselt met actuele adaptaties van standards van o.a. John Coltrane of Antonio Carlos Jobim.”
– Rik Bevernage W.E.R.F.

“…met de vier van het ‘Modern Jazz Quartet’  – vibrafoon, piano, bas, drums – komen we toch toch al dicht in de buurt van het soort onverstoorbare samenhorigheid van deze vier, de vier van het ‘ Jan de Haas Vibes Quartet’. Hetzelfde maar zoveel jaren later vanzelfsprekend anders: het vinden van een mooi, delikaat evenwicht en vooral ook het zorgvuldig en aandachtig in stand houden daarvan. Zo verkiezen deze vier jazzspelers ‘doodgewone’, d.w.z. gewoon uitstekende jazzspelers te zijn die muziek maken voor ons en hun plezier. Sierlijke melodieën, ‘originals’ van Paduart, Larocca en Verderame , en twee al even zwierige standards: Coltrane’s ‘Naima’ en ‘I Love You’ van Cole Porter. Fraaie harmonieën, elegante ritmen.
– Marc Van de Hoof  jazzlegende.

Wij vertegenwoordigen het Jan de Haas Vibes Quartet exclusief voor Nederland.

 

artist support & promotion