Ivan Paduart Trio feat. Richard Galliano

gepresenteerd door de Doelen en LantarenVenster

De veelzijdige carrière van Richard Galliano kent vele hoogtepunten. De Franse accordeonist en bandoneonist werd op jonge leeftijd geïnspireerd door het werk van grootmeester Astor Piazzolla, met wie hij goed bevriend raakte. Internationaal brak Galliano door met het album ‘New York Tango’. Galliano werkte met solisten als Charlie Haden en Wynton Marsalis. Met Philip Catherine, Philippe Aerts en Hans van Oosterhout vormt Galliano het New Musette 4tet.

Ivan Paduart is met een oeuvre van ondertussen 29 albums een van de meest productieve jazzmusici uit de Europese jazzscene. Hij werd beïnvloed door Michel Herr, Fred Hersch en Bill Evans en werkte samen met onder anderen Tom Harrell, Toots Thielemans, Manu Katché, Philip Catherine, Bob Malach, Rick Margtitza, Tineke Postma en Toon Roos. ‘Enivrance’ is zijn meest recente album, opgenomen met contrabassist Philippe Aerts en drummer Hans van Oosterhout, een hecht trio dat al meer dan twintig jaar bestaat.

Deze avond brengen deze vier musici een boeiend jazz-programma dat zich het best laat omschrijven als lyrisch impressionisme, subtiel gelardeerd met latin invloeden. Fauré, Piazzola, Prokofjev, Gismonti, Pierranunzi maar ook Ivan Lins vormen een belangrijke bron van inspiratie.

Richard Galliano – accordeon
Ivan Paduart – piano
Philippe Aerts – contrabas
Hans van Oosterhout – drums

Datum: donderdag 3 november 2016
Aanvang: 20.15 uur
Zaal: Jurriaanse Zaal
Kaarten

artist support & promotion