Ivan Paduart ‘Enivrance’ promotion tour

ivanpaduartIvan Paduart is zonder twijfel één van de beste hedendaagse pianisten en componisten van België. Misschien zelfs wel één van de best bewaarde geheimen van de Belgische jazz is al eens over hem geschreven.
Met een indrukwekkende discografie, talrijke samenwerkingen en deelname aan vele tientallen internationale jazzfestivals, heeft pianist & componist Paduart iets gemeen met Saint Estèphe: Tijd is zijn beste bondgenoot!

Ver weg van de schijnwerpers en wars van de hedendaagse moderne stromingen en beïnvloed door ondermeer Fred Hersch en Bill Evans, creëerde hij tijdens zijn vele ontmoetingen en samenwerkingen met grote muzikanten als Toots Thielemans, Richard Galliano, Philip Catherine, Tom Harrell en Manu Katché zijn eigen persoonlijke stijl: Warm, rijk, diepgaand, lyrisch, een vleugje romantiek en vooral bijzonder toegankelijk.

Enkele hoogtepunten uit zijn rijke carrière – en persoonlijke favorieten van ons – zijn het dubbelalbum ‘Crush’ met het Metropole Orchestra, ‘Live at the Music Village’ met oa Toots, Bert Joris, Fay Claassen en Toon Roos, het album ‘Douces Illusions’ met Richard Galliano en ‘HERRitage’, een ode aan zijn mentor Michel Herr.

ivan_paduart_enivranceVergezeld door zijn trouwe sidekicks en crème de la crème van de Belgische & Nederlands jazzscene Philippe Aerts (oa Philip Catherine & Bert Joris) op contrabas en Hans Van Oosterhout (oa Toots Thielemans & Dee Dee Bridgewater) op drums brengt hij het komende najaar zijn 28e album ‘Enivrance’ uit op Mons Records.

Het album bevat negen fraaie composities, (h)eerlijke melodieën verpakt in rijke harmonieën met een voelbaar sterk samenspel tussen hem en zijn trouwe begeleiders en waar de vreugde aan alle kanten van af spettert.

Een ware traktatie!

BOEK NU!

artist support & promotion